GAZDIT KERESNEK

Kedves leendő örökbefogadó ! (örökbefogadói nyilatkozat a lap alján)

 

A kiválasztás és a körülmények megbeszélése után egy örökbeadási szerződés kerül kiállításra, amely tartalmazza, hogy az örökbefogadó a kutya igényeinek megfelelően gondoskodik annak táplálásáról, lakhelyéről, a szükséges oltásokat beadatja az állatnak, semmilyen esetben nem adja tovább, a kutya elveszése esetén értesíti az állatotthont, hozzájárul ahhoz, hogy az egyesület munkatársai ellenőrizzék a kutya tartási feltételeit, és amennyiben azokat elfogadhatatlannak tartják, visszaszállítják a kutyát az állatotthonba. Családi háznál feltétel, hogy legyen ép, biztonságos kerítés körben, hogy a kutya ne tudjon megszökni.
Örökbefogadáskor a kutya veszettség elleni oltásának és a chipelés díját kérjük kifizetni. A kutyákat oltva chippezve és a szukákat ivartalanítva adjuk örökbe. Nem adunk kutyát tanyára, albérletbe, megkötésre, vadászoknak, szaporítóknak, kereskedőknek és kiskorú személyeknek.

 

2022-ben gazdira váró kutyáink

 

 

 
 

 

Kormos 11. éves nagylány. Ivartalanítva , oltva chipezve van. Barátságos, Kormi kicsit tartózkodó .

 

 

 

 

 

Bobi / Kicsit bizalmatlan már az idősebb korosztály kutyája. 10 éves

 

 

 

 

 

Boci / Eleinte tartózkodó, később barátkozó kan kutya.

 

 

 

 

 

Cézárt a Csongrádi Gyepmesteri Telepről mentettük. 2015-ben született .Igazi nagy maci. Emberekkel nagyon jó a viszonya. Más kutya mellé nem ajánljuk . Egyéb állatokhoz való viszonyát nem ismerjük . Fajtához értő gazdát keres. Csak elő és utókontrollal ivartalanítás után fogadható örökbe. Stabil kerítés feltétel, kennel, lánc nem opció ! Jelentkezéseket itt bemutatkozó üzenetben várjuk!

 

 

 

 

 

Frida 8 éves stafi mix kislány . A Hódmezővásárhelyi gyepiről mentettük. Emberekkel nagyon barátságos , de más kutyákkal is jó a viszonya. Kinti, benti tartással gazdát keres . Csak ellenőrzött helyre elő és utó kontroll mellett szerződéssel ivartalanítva fogadható örökbe.

 

Gyulai Állatvédő Egyesület
Korát a gyepi orvosa állapította meg,de szerintünk fiatalabb. Fogai kopottak, de ez attól van, hogy rágja a tányérját. A temperamentuma alapján mi 4-5 évesnek tippeljük.

 

 

 

 

 

Hacsi / 2013 -ban született igen határozott karakteres kutyus, csak fajtához értő embernek való. Más állatot nem tűr meg.

 

 

 

 

Kis Negro/ Ivartalanított kicsit félős kutya. Más kutyákkal nem javasoljuk együtt tartani.

 

 

 

 

Kuka / Szukákkal jól elvan . Kanokkal nem javasoljuk együtt tartani. Barátságos kedves kutya.

 

 

 

Lujza : Gazdát keresünk a képen látható , barátságos ,Oltott chipes , ivartalanított szuka kutyának .Kinti benti tartással , örökbefogadási szerződéssel elő és utókontrollal fogadható örökbe Gyulán , vagy Gyula közelében . Egyedüli kutyának ajánljuk, más állathoz való viszonya nem ismert. Jelentkezni az oldalnak írt üzenetben lehet. Kérjük bemutatni, hova milyen tartási körülmények közzé kerül a kutya .

 

 

 

 

 

Marcipán 10 éves sajnos szívférges , barátságos kutya. Más kutyákkal nem jön ki.

 

 

 

 

Morgóst egy kisváros utcáján találta egy ideiglenes befogadónk. Akkor 3 hónapos lehetett és a férfiakat nem szerette, de mindenki mással jól kijött. Valószínűnek tartjuk, hogy rossz emlékek fűzik bizonyos kinézetű férfiakhoz, mivel az egyértelműen látszott, hogy az egyik fülét házilag akarták csonkolni. Ma ez a probléma már oldódott és némi barátkozás és megvesztegetés után nincs vele gond. Morgós egy temperamentumos, okos kutya, igényli a vele való foglalkozást. Tapasztalt kutyásnak javasoljuk örökbe fogadni.

 

 

 

 

Negro/ Határozott, ismerkedést igénylő kutya, aki nem mindenkit fogad el gazdának. Ivartalanítva van . Más kutyákkal nem jön ki.


 

 

Nelson Igazi nehéz fiú . Gyepmesteri telepről mentettük , sajnos lassan 10 éves. Ivartalanított. Született 2012.

 

 

 

Poldi / Virtuális gazdakereső. Nagyon fél az idegenektől.

 

 

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  

                                    

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Örökbefogadási szerződés

 

Mely létrejött egyrészt

Örökbeadó neve:

Személyi igazolvány száma:

Címe:

E-mail címe:

Telefonszáma:

 

valamint :

Örökbefogadó neve:

Személyi igazolvány száma:

Címe (ahol a kutyát tartani fogja):

E-mail címe:

Telefonszáma:

között az alábbi feltételekkel:

 

Az Örökbeadó jelzett napon átadja a következő leírású kutyát Örökbefogadó részére:

Név:

Fajta:

Ivar:

Szín:

Születési idő:

Oltási könyv kiadva: igen / nem

Mikrochip beültetve: igen / nem

Tartási tanácsok, egyéb megjegyzés: -

 

• Örökbefogadó kijelenti, hogy a kutyát saját részére, hobbi-tartás célból fogadja örökbe és a fent megadott címen fogja tartani. Örökbefogadó vállalja, hogy nem válik meg a kutyától, másik személy részére át nem adja (sem ingyen, sem ellenszolgáltatásért). Ha bármely ok miatt a kutyát nem tudja tovább tartani, a kutyát utcára ki nem rakja, menhelyre, sintértelepre be nem adja, hanem a megbeszélt időpontban ellenszolgáltatás nélkül visszajuttatja Örökbeadóhoz és ezzel egyidejűleg "Lemondó Nyilatkozatot" ír alá, amelyben a kutya további tartásáról, birtoklásának jogáról lemond. Az Örökbeadó vállalja, hogy ilyen esetekben a kutyát átveszi, és az átvétel időpontjától annak gondját viseli, tartásának és ellátásának költségeit fedezi.

 

• Örökbefogadó vállalja, hogy a mindenkori hatályos állatvédelmi törvényeknek megfelelően tartja a kutyát, biztosítja annak megfelelő mozgásterét (kutyát megkötni, láncon tartani tilos!), rendszeres orvosi ellátást biztosít neki, a kutya idő előtti elhalálozásáról pedig azonnal értesíti az Örökbeadót. Az Örökbeadó ismeretei szerint (amennyiben a kutya adatai között másképp nem szerepel) a kutya egészséges állapotban távozik az Örökbeadótól. Az Örökbeadó a kutya egészségügyi állapotát, erőnlétét és szokásait érintő értesüléseket, az örökbefogadás napján történt orvosi kezelésekről szóló iratokat, röntgenfelvételeket, stb. abban a hiszemben bocsátja az Örökbefogadó rendelkezésére, hogy azok a továbbiakban hasznára válnak. Az Örökbeadó nem vállal felelősséget a későbbiekben bekövetkező változásokért, a későbbiek során az esetlegesen kialakuló betegségekért.

 

• Örökbefogadó kijelenti, hogy a fiatal kora miatt ivarosan kiadott kutyánál a megállapodottak szerint az ivarérettség elérése után az ivartalanítási műtétet elvégezteti, a kutyát nem használja fel szaporítási vagy tenyésztési célokra. Az ivartalanítás megtörténtét az Örökbeadó ellenőrzi.

 

• Örökbefogadó gondoskodik róla, hogy neve és címe/elérhetősége mindenkor fel legyen tüntetve a kutya nyakörvén vagy az ahhoz illesztett bilétán, és a kutya elvesztése, eltűnése esetén azonnal értesíti az Örökbeadót.

 

• Örökbefogadó hozzájárul ahhoz, és lehetőséget biztosít arra, hogy az Örökbeadó előzetes egyeztetés után felkeresse a kutyát, hogy a helyszínen győződhessen meg a kutya megfelelő ellátásáról. Ennek érdekében az Örökbefogadó vállalja, hogy elérhetőségében bekövetkezett lényeges változásokról az Örökbeadót értesíti.

 

• Az Örökbeadó fenntartja magának a jogot, hogy jelen megállapodás durva megsértése esetén rendelkezzék a kutya további sorsa felől.

A kutyával kapcsolatos egyéni megállapodások:

Átvett iratok:

 

Az örökbefogadási szerződésben leírtakat elolvastam és megértettem.

 

Kelt:

 

              ----------------------                                      --------------------------

                  Örökbefogadó                                             Örökbeadó

 

Korábbi archivált fotók itt.